Tips til kvinner som vil inn i IT-bransjen

Mange virksomheter ønsker seg mangfold. Dette gjenspeiles i markedsføring av nye stillinger, som ofte er spesifikt rettet mot kvinner.

IT-bransjen ønsker seg flere kvinner, og en rask kikk i kontormiljøene til de fleste selskap i bransjen forteller historien om hvorfor. Vi tror mangelen på kvinner i bransjen har mye med uvisshet om faget, og utviklingen som til tider kan føles som den løper løpsk. Vi ønsker å ta livet av denne myten og bidra til at flere kvinner forstår hvor spennende denne bransjen er. Selv om vi er unge, opplever vi at vi har raskt opparbeidet oss relevant erfaring. Til sammen har vi 16 års erfaring innen drift, support og systemadministrasjon. Ingen av oss var i tvil da vi skulle velge veien videre i studiene, og valget falt på IKT-servicefaget. Dette faget består av 2 år med studier, og 2 år i lære, før man kan gå opp til fagprøve. Kunnskapen og nettverket rundt bransjen øker i takt med interessen i faget. Deretter er det viktig å finne en arbeidsgiver som er villige til å satse på unge talent.

Tre tips til kvinner som vil inn i IT-bransjen

Firstpoint gir oss mange muligheter og frihet til å tenke nytt. Vi får fordype oss i Office 365 og Microsoft Azure som er plattformer det er viktig å ha kunnskap om i fremtidens arbeidsliv. Arbeidsplassen er spennende og utfordrende, særlig fordi hverdagen består av mange ulike oppgaver, og ingen dager er like. I dag jobber det tre kvinner hos Firstpoint, som stortrives blant gutta. Arbeidsmiljøet er både sosialt og aktivt, samt morsomt. Hver og en ansatt er med på å skape et godt miljø, noe som gjør arbeidshverdagen spennende og lærerik. Alle ansatte er flinke til å dele kunnskap og erfaringer med hverandre, noe som har utvidet den gode kompetansen Firstpoint er bygget på. Slike arbeidsplasser trenger kvalitetene som kvinner kommer med, og vi håper snart å se flere kvinner som satser på tekniske karrierer. Derfor har vi disse rådene til de som står på terskelen til bransjen:

  1. Være ærlig og åpen for nye utfordringer.
  2. Prøv deg fram. Husk at å feile er lærerikt.
  3. Poenget er ikke hvilke feil du gjør, men hvordan du greier å komme deg tilbake på sporet.

Firstpoint har også inngått et samarbeid med Oda Nettverket. Vi gleder oss til framtiden sammen med dem, og håper samarbeidet kan få flere kvinner til å velge IKT.

Ønsker du en karriere innen IT? Vi hjelper gjerne unge kvinner inn i bransjen om du sender oss en mail ved å klikke her.