Tilbyr en av verdens smarte løsninger for tingenes internett

Tett samarbeid med Disruptive Technologies gir våre kunder verdens smarteste sensorløsninger og innsikt de tidligere bare kunne fantasere om.

 

Av Bent Philipps

 

Vil du vite hvordan du lykkes med IoT (tingenes internett)? En av de beste og smarteste løsningene er mye nærmere enn du tror. Firstpoint samarbeider tett med Bergensselskapet Disruptive Technologies som er spådd til å bli en av Norges fremste teknologisuksesser noensinne. Deres teknologi er unik, og gir store muligheter uansett om man ønsker smartere løsninger på jobb eller i hjemmet. Firstpoint er på selskapets nettside fremhevet blant flere sertifiserte partner. Vår rolle inn i samarbeidet er å designe og utvikle smarte digitale løsninger med moden og gjennomprøvd teknologi fra Microsoft.

 

En verktøykasse for tingenes internett (IoT)

Det to er ting som er særlig unikt med teknologien fra Distruptive Technologies. Det ene er størrelsen, kostnaden og utformingen på selve sensorene – som gjør det raskt og enkelt å komme i gang. Det andre er den komplette verktøykassa med programvare som dekker ende-til-ende behovene til virksomheter innenfor tingenes internett. Vi kommer inn med smart bakenforliggende infrastruktur og datakraft. Sensorene kommer i mange fasonger, helt ned til frimerkestørrelser. Disse har batteri som lever i opptil 15 år, og kan prosessere og kommunisere informasjon inn til sentrale systemer. Dette gjør dem ideelle for alle behov, fra sikkerhetsløsninger i hjemmet til feilvarsling på skip eller som en del av løsninger for proaktivt vedlikehold på oljeplattformer. Kun fantasien setter grenser, og gevinsten er data levert i en slik fart og kvalitet at fersk kunnskap gir unik verdi til nær alle ledd av forretningen.

 

Les mer om DT på selskapets egen nettside

 

En smart nettskyløsning for tingenes internett

Disruptive Technologies har satt seg som mål å selge milliarder av sensorer. Derfor er det så viktig at de har utviklet en egen nettskyløsning der kundene betjene seg selv, kan enkelt hente ut analyser og innsikt, og slipper bekymringer rundt drift og vedlikehold. Sensorene i seg selv er også unike ved at de kan brukes til alt, og kundene kan enkelt tilpasse dem egne system. Det er også her Firstpoint kommer inn med vår strategiske og operative nettverkskompetanse. I en artikkel i Teknisk Ukeblad fremhever selskapets gründer, Erik Færevaag, at verden vil være full av sensorer innen ti år, og at de er nødvendige komponenter for å digitalisere den fysiske verden. I dag har Disruptive Technologies

tre sensorer som måler nærhet, berøring av temperatur. På trappene er også sensorer som kan føle vann, og mye annet kommer. For å illustrere de spennende perspektivene, er Færevaag sitert på følgende i nevnte ingeniørtidsskrift:

«På 50-tallet hadde bedriftene ofte grupper av folk som ikke gjorde annet enn å regne for hånd. Da ble det så som så med beregningene. Det ble for dyrt og tok for lang tid. Så kom regnemaskinene og PC-ene og i dag er dette noe vi ikke trenger å tenke på lenger. Slik vil det bli med sensorer også».

 

Vil du vite hvordan du lykkes med fremtidens spennende teknologier, i dag? Send meg en mail ved å klikke her. Firstpoint byr på en uforpliktende gjennomgang.