Smarte råd til brukere av Microsoft System Center

Vår konsulent Nicolai Henriksen har akkurat publisert 31 oppskrifter på hvordan å beskytte endepunkter med System Center Configuration Manager. Årevis med erfaring ble samlet på ni måneder.

 

Av Bent Phillips

Nicolai Henriksen er Microsoft MVP-sertifisert

Svært mange norske virksomheter bruker System Center for å styre Microsoftmiljøet. Firstpoint er så heldige at vi har en av landets fremste konsulenter på teknologien i egne rekker, og Nicolai Henriksen fikk nylig fornyet sin status som Microsoft Most Valued Professional for sjette året på rad. Dette er en heder som kun tildeles de i verden som er flinkest og mest engasjert på bruken av selskapets programvareløsninger. Henriksen var den første i Norge som fikk statusen på Microsoft sitt viktigste administrasjonsverktøy. Han har nå, ved siden av jobben, brukt ni måneder på å lage et solid oppskriftsverk som gir stor verdi til sikkerhetseksperter og systemadministratorer som kjører System Center Configuration Manager Endpoint Protection antivirus. Boken er skrevet på engelsk, og vi kan derfor håpe på svært god utbredelse for de velmente rådene og kunnskapen.

 

Markedets fremste system for antivirus

Verket er tilgjengelig på to nettbutikker til rundt 200 kroner, og gir en bedre forståelse for hvordan SCCM fungerer fra et arkitektonisk nivå til gode råd og tips for smart drift og vedlikehold som

 

* Aktuelle nye funksjoner i SCCM

* Viktig beste praksis om programvareoppdateringer

* Håndtering av Windows Defender

* Windows Server 2016

* Smarte grep for å beskytte mot skadevare som kryptovirus/Ransomware.

 

– Siste versjon System Center Endpoint Protection og Windows Defender er på høyde med de beste antivirus produktene på markedet, sier Henriksen og legger til at kombinasjonen med et kraftig adminverktøy som SCCM gir kontroll, oversikt og nyttig funksjonalitet i øverste ende av skalaen.

 

Basert på egne erfaringer

Det unike med den ferske boken er den samler mange erfaringer/beste praksis tips som forfatteren og hans kolleger har gjort seg i de mest avanserte it-infrastrukturene i flere ulike bransjer.

– Oppgaven var større enn først antatt, og etter drøye 9 måneder er det godt å se boken publisert. Som Microsoft MVP er man gjerne ekstra opptatt av å dele kunnskap og erfaring, har en begeistring for løsningene og et sterkt ønske om å hjelpe på best mulig måte, sier han.

I en egen seksjon for beste praksis er det mange smart råd for hva man bør tenke på av arkitektur, nettverk og sikkerhetshensyn.

– Dagens trusler vil man som oftest være et hestehode bak, men det gjelder at det gapet ikke blir for stort og at man henger med i svingene uten for store konsekvenser, sier Henriksen.

 

Smart for Windows 10

System Center Configuration Manager SCCM brukes av nær 75 prosent av alle bedrifter i verden til applikasjonsutrulling, Windows utrulling, Windows oppdatering, m.m. Det er særlig nyttig for alle som skal migrere til-, eller har innført Windows 10.

– Microsoft sitt antivirus-produkt er særlig utbredt blant de som allerede kjører SCCM eller Intune/Windows Defender. Vi har mange fornøyde kunder som kjører System Center Endpoint Protection som antivirus både på klienter og servere. Det fungerer bra, er lite ressurskrevende og meget gunstig å administrere, sier Henriksen.

Boken kommer blant annet med 31 oppskrifter basert på bransjer og bruksmønstre. Den kan bestilles enten hos Amazon her, eller hos Packt. Den er tilgjengelig i alle lesbare formater og i bokform.

 

Vil du lykkes bedre med Microsoft? Send gjerne mail til Nicolai Henriksen ved å klikke her